dinsdag, april 04, 2006

Negotiable Bubbly

In de verpleegkunde opleiding heb ik ooit communcatie gekregen...heel belangrijk, want dag in dag uit zitten we hier met mensen te communiceren dat het een lieve lust is. Maar nooit heb ik eigenlijk bij die Communicatielessen 'onderhandelingstechnieken' geleerd. En dat is wat ik vandaag anders wel nodig had.

Vraagt een patiƫnt aan mij om uit bed te mogen om te gaan roken. Moet je weten dat ze eigenlijk niet eens mag opstaan, laat staan onze cardio afdeling verlaten. Dus het antwoord van mij was negatief. Daarna een paar uur later begon ze te onderhandelen met me...maar dat was natuurlijk buiten Bubbly gerekend :-) Eerst wou ze gewoon heel de boel bijeen nemen en naar het rooklokaal gaan ...maar dat had ik haar afgeraden...de toestand van haar een beetje verergerd (leugentje om bestwil) en haar vriendelijk gevraagd om eens een effortke te doen. Zo zijn we dan toch tot een compromis gekomen: zij mag om 7u00 zo dadelijk uit haar bed en gaan roken... toch beter dan de 2u00 en de 4u00 die ze aanvankelijk wou gaan!

Voor de rest weinig te melden in 'Bubblyland', nog 2 nachtjes werken en dan heb ik nog eens 13 daagjes vrij...en het is welgekomen!

3 Comments:

Blogger Dondersteen said...

Je zou inderdaad denken dat iemand die op de cardio afdeling ligt wel zou stoppen. Maar niet dus. Goed onderhandelt Bubbly. Als jij dat tijdstip van roken nu steeds verder uitrekt komt ze er vanzelf achter dat ze eigenlijk al gestopt is! ;-)

04 april, 2006 19:29  
Anonymous Anoniem said...

Thank you!
[url=http://ojskcega.com/vsbr/qdma.html]My homepage[/url] | [url=http://oberncbl.com/bpna/fybj.html]Cool site[/url]

06 oktober, 2006 20:03  
Anonymous Anoniem said...

Great work!
http://ojskcega.com/vsbr/qdma.html | http://qdlrvehn.com/qgti/mhxg.html

06 oktober, 2006 20:03  

Een reactie posten

<< Home