zaterdag, september 09, 2006

Druivenlikeur

Het leven gaat voort, althans hier in Belgenlandje toch. Vakantie zit er weer bijna op, en eerlijk gezegd: Bubbly heeft ervan genoten om even thuis te rusten. Rusten is een groot woord, want we hebben ook nuttige dingen gedaan...zoals eens alles nog es grondig gepoetst, druifjes zitten plukken en vandaag hebben we ze zelfs als wetenschappelijk experiment laten dienen: We hebben ze namelijk onder de jenever gedompeld, en dan maar hopen dat we er een lekker likeurtje uit kunnen halen binnen een maand.

Omdat het de eerste keer is dat we eigenlijk zo'n proefje deden, hebben we op safe gespeeld: we hebben potten met de druiven nog heel en steeltjes nog aan, en andere potten met de druiven geplet...volgende week moeten we dan de suikeroplossingen gaan toevoegen, om dan vervolgens nog een hele maand te wachten wat het brouwsel nu zal worden...we zijn in volle verwachting!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ben HEEL erg benieuwd hoe dat zal gaan smaken!
Succes met wachten ;)
XXX

09 september, 2006 21:58  
Blogger Dondersteen said...

Wat een spannend plan! Wij gaan over een week of drie oogsten denk ik. Alcohol toevoegen is hier geen optie want ik mag geen alcohol. Maar ik hou je log in de gaten hoor, want ik ben heel benieuwd naar het eindresultaten. ;-)

09 september, 2006 23:02  

Een reactie posten

<< Home