dinsdag, mei 06, 2008

een artikeltje over vetcellen

Ok, Bubbly is iemand die er goe inzit...nee, niet in het geld...maar in het vet. Kwam ik dan nog net dit artikel tegen:

05/05 Hoe hard je ook dieet, aantal vetcellen verandert niet
Vetcellen heb je voor het leven. Je kunt diëten zoveel je wil, hun aantal verandert nauwelijks.


Dat blijkt uit onderzoek van het Karolinska Institute in Zweden. Het aantal vetcellen wordt tijdens de jeugd bepaald en blijft nadien onveranderd, ongeacht je gewicht.

"Ze willen groter worden"
In het tijdschrift Nature doen de onderzoekers uit de doeken hoe ze een groep patiënten testten met groot gewichtsverlies maar nauwelijks een wijziging in het aantal vetcellen.

"Dit verklaart waarom het zo moeilijk is gewicht te verliezen. Je verliest wel gewicht, maar de vetcellen blijven aanwezig en willen kost wat kost weer groter worden," aldus Kirsty Spalding.

Andere opties
Dat vetcellen in omvang toenemen, was bekend. Maar of er bij het dikker en magerder worden, ook variaties waren in hun aantal was tot dusver onbekend. De Zweedse vondst legt een nieuwe basis voor wetenschappelijk onderzoek naar obesitas.

"Het ware leuk geweest, als we obesitas konden bestrijden door het aantal vetcellen te verminderen. Nu moeten we kijken naar andere mogelijkheden, zoals beweging en voedingsgewoonten," alus Paul Trayhurn van de Universiteit van Liverpool.


...was heel mijn leven weer om zeep. Al een geluk dat die twee venten bij mij thuis er niet echt om malen dat ik een beetje ronder ben dan de gemiddelde mens *zucht*

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

He, bah... nou zit ik in een dikke vette dip! ;-)

06 mei, 2008 22:52  

Een reactie posten

<< Home